Lutz fatpumpar

Lutz fatpumpar nytt tillskott i pumpsortimentet

Lutz fatpumpar

Vi på Zander & Ingeström AB är stolta över att kunna presentera Lutz fatpumpar som vårt senaste tillskott inom affärsområdet Flödesteknik.

Vi är sedan den 10:e april Lutz distributör i Sverige. Lutz har, alltsedan starten 1954, utmärkt sig genom att producera kvalitetsprodukter för tömning av fat och behållare.

 

Lutz levererar helhetslösningar

Oavsett om ni önskar ett komplett pumpset eller en kundanpassad lösning kan vi erbjuda ett passande alternativ för de flesta applikationer för tömning av fat eller behållare. Ett brett utbud av matchande tillbehör garanterar effektiv, noggrann och säker drift inom alla områden.

Säkerhet

Lutz explosionssäkra modeller ger optimalt skydd vid hantering av lättantändliga vätskor och i explosionsfarliga miljöer. Fatpumparna är gjorda i syrafast stål och de är därmed certifierade för användning i zon 0. De följer alla internationella normer och bestämmelser, samt direktiven för Atex 100a.

Noggrannhet

Idag är det precisionen som räknas, likväl i laboratoriemiljö som i produktionsanläggningar, och då särskilt vid hantering av vätskor. Exakt mätning av pumpad volym säkrar inte bara kvaliteten utan medför också en ekonomisk resurshantering.

Till sista droppen

Tiden med onödigt spill är över – pumpar för total tömning av fat sparar pengar och är miljömässigt acceptabla. De passar för aggressiva, brandfarliga och lättantändliga vätskor och ger en kvarvarande volym på mindre än 0,1 liter.

Blandning och pumpning

Emulsioner, dispergeringar och suspensioner bildar ofta utfällningar. I dessa fall är blandningspumpar den perfekta lösningen. Innan dessa vätskor förflyttas ser pumpen med blandningsfunktion till att vätskan är blandad och homogeniserad.

Se vårt sortiment av fatpumpar i pumpkatalogen.