Facebook Inlägg

Nemo FSIP Full Service In Place underhåll och service ... Se merSe mindre

Visa på Facebook

HMD fyller 70 år tillsammans med den tätningslösa pumpen

Vi framhåller ofta att Zander & Ingeström vinner upphandlingar och uppdrag i kraft av våra kunskaper och idéer. Det är absolut sant – men det är lika sant att vi skulle stå oss slätt utan de världsledande tillverkare som vi har fått förmånen att representera.

En av dessa är företaget HMD (Hydralic & Mechanical Developments) som grundades för precis 70 år sedan av de engelska bröderna Geoffrey och Charles Howard när de uppfunnit historiens första magnetdrivna pump utan några axeltätningar. Deras uppfinning lade grunden till vad som i dag är världens ledande tillverkare av just magnetdrivna centrifugalpumpar med marknadens största sortiment för alla upptänkliga industriella behov.

Även lekmannen inser omedelbart magnetpumpens miljömässiga och ekonomiska fördelar. Eftersom den saknar tätningar är risken för utsläpp och läckage minimalt, liksom behovet av service och underhåll. Livstidskostnaden blir på så sätt väsentligt lägre än för konventionella pumpar samtidigt som både den inre och yttre miljön tillhör vinnarna.

Härmed tillönskar vi på Zander & Ingeström vår leverantör HMD ett stort och tätningslöst grattis – och flyttar samtidigt vårt förväntansfulla fokus mot de kommande 70 åren.

För den som vill läsa mer om HMDs 70-åriga historia kan vi rekommendera följande artikel:

www.calibremarketing.co.uk/wp-content/uploads/2017/05/BPMA-Anniversary-Article.pdf ... Se merSe mindre

Visa på Facebook

Vetgirig notis:

En överambitiös boktryckare

"Flitigt läsa gör dig klok, därför läs varenda bok", förkunnade fakiren Falstaff i en berömd maxim. Nu har inte alla samma respektfulla inställning till böckernas innehåll. Har ni t ex hört talas om Johann Ballhorn? Förmodligen inte, men det är ett namn värt att lägga på minnet, inte minst därför att det har gett upphov till det originella ordet ballhornisera.

Johann Ballhorn var boktryckare i 1500-talets Lübeck och hans produktion omfattade alla slags skrifter: lagtexter, religiösa verk, krönikor, skolböcker och praktiska manualer. Så långt var det ingen skillnad mellan honom och andra i tryckeribranschen. Det som gjorde honom speciell var hans egen övertygelse att han som boktryckare också hade en skyldighet att förbättra de böcker han tryckte genom att självsvåldigt stryka och ändra i manuskripten. Det här var inget Ballhorn smög med – tvärtom. Under varje boks titel lät han trycka den oblyga upplysningen: "Förbättrad av Johann Ballhorn".

Hur blev då resultatet? Blev det bättre? Svar: Både dåtiden och eftervärlden är rörande ense om att alla Ballhorns välmenande ingrepp var till klockren skada för de drabbade böckerna. Och det yttersta beviset för detta är tillkomsten av ordet ballhornisera som helt enkelt betyder 'förändra ett litterärt verk till det sämre'. ... Se merSe mindre

Visa på Facebook

Vi skräddarsyr även kurser för kunder med speciella önskemål.

Industriella pumplösningar är high tech som kräver teoretiska och praktiska kunskaper hos kunden för att tekniken ska fungera optimalt. Därför arrangerar vi på Zander & Ingeström regelbundet olika slags utbildningar. Det kan ske på plats hos kunden eller hos oss i Täby. Det kan till och med innebära en resa till någon av våra utländska leverantörer. Dessutom tar vi gärna emot förslag om utbildningar och skräddarsyr i så fall önskad kurs.

Bilderna är från vårens utbildningsresa till Netzsch' fabrik i Waldkraiburg i sydöstra Bayern där de tillverkar Nemo, världens bästa excenterskruvpump. Under fyra soliga majdagar fick kunderna en gedigen genomgång av Nemo-pumparnas teori och praktik. Två av kunderna fick dessutom se sina beställda pumpar monteras.

Notera gärna att nästa resa till Netzsch preliminärt äger rum i maj 2018. ... Se merSe mindre

Visa på Facebook

Vi bjuder in våra kunder till ett pumpseminarium där vi praktiskt visar hur vår nya FSIP excenterskruvpump enkelt servas på plats i rörsystemet. FSIP står för Full Service In Place och ger kunden en stor tidsbesparingspotential samt en trevligare arbetsmiljö.

Seminariet är gratis och innefattar även en teoretisk del där vi går igenom grunderna för excenterskruvpumpar. Anmälan görs enklast via Facebook eller via mail till torbjorn.pettersson@zeta.se ... Se merSe mindre

Pumpseminarium

november 22, 2017, 9:30f m

Vi bjuder in våra kunder till ett pumpseminarium där vi praktiskt visar hur vår nya FSIP excenterskruvpump enkelt servas på plats i rörsystemet. FSIP står för Full Service In Place och ger kund...

Visa på Facebook

Den här veckan ställer vi ut på ExpoVA – VA-branschens minimässa!

Expo är mötesplatsen som lockar lokala konsulter och andra specialister inom industri- och kommunalteknik som får möjlighet att ta del av de senaste lösningarna och produktnyheterna.
Det är här beslutsunderlagen skapas för framtida investeringar! Välkommen att träffa vår VA-säljare Matz Jansson.

Expo har öppet mellan klockan 10 och 14 respektive dag. Då serveras även gratis lunchbuffé till samtliga föranmälda besökare!

Programmet ser ut som följande:
2017-09-19 Kiruna
Scandic Ferrum, Rest. Renstierna Banquet, Lars Janssonsgatan 15

2017-09-20 Luleå
Luleå Energi Arena, A-hallen, Bastugatan 6-8

2017-09-21 Umeå
Nolia Konferens, Zonen, Signalvägen 3

2017-09-22 Örnsköldsvik
Fjällräven Arena, Foajén, Viktoriaesplanaden 1 ... Se merSe mindre

Visa på Facebook

FAGERSTA STAINLESS´ nya pumpar sparar pengar och miljö

Fagersta Stainless är ursvenskt och globalt på en och samma gång. Företagets rötter kan följas tillbaka till ortens järnframställning under 1700-talet, medan dagens förädlade stålprodukter säljs över hela världen. Totalt producerar trådvalsverket ca 60 000 ton årligen. Omsättningen ligger på 200 miljoner euro och antalet anställda är 260.

En av dessa heter Per Lindström och har huvudansvaret för valsverkets pumpar, vars uppgift är att störningsfritt leverera kylvatten till produktionen. Per ligger också bakom valet av två nya centrifugalpumpar från Zander & Ingeström och därför bad Zeta News om en intervju, nu när allt är installerat och klart och pumparna har visat vad de förmår.

Intervju med Per Lindström
– Varför har Fagersta Stainless investerat i två nya pumpar?
– Jag tillträdde den här tjänsten för ett drygt år sedan och konstaterade att verket bara hade gamla slitna jättepumpar, lika olönsamma som oflexibla. Vårt vattenuttag varierar nämligen kraftigt mellan 300 liter per minut och 25 000 liter per minut beroende på produktionen. Stora pumpar har svårt att hantera de här svängningarna, utan risken är i stället att man får en tryckstöt i vattenrören som slår sönder ledningarna.

– Hur löste du problemet?
– Med en kombination av mindre och större pumpar, som kan köras var för sig eller tillsammans, så att man alltid kan anpassa pumpinsatsen efter flödesbehovet. Med vårt nya styrsystem sker det här helt automatiskt. Vi har nu totalt fem pumpar av varierande kapacitet, vilka systemet startar och stoppar efter behov. Sedan vidtog jag ytterligare en åtgärd: ett nytt ledningssystem genom att plaströr sköts in i de gamla ledningarna. På så sätt slapp vi gräva upp rören, vilket man ogärna gör på ett industriområde där marken genomkorsas av ledningar och kablar.

– Varför blev det pumpar från Zander & Ingeström?
– Enkelt: Bra pumpar till ett bra pris. Med den här nya lösningen sparar vi 1500 kWh per dygn. Jag har inte räknat ut det, men det finns alltså en dag i almanackan – inte alltför avlägsen – då vi har fått tillbaka hela investeringen. Sedan har vi ytterligare några fördelar, utöver den ekonomiska nyttan. Driftsäkerheten har ökat enormt med de nya centrifugalpumparna samtidigt som vi eliminerat risken för tryckstötar i rören. Och eftersom vi hushållar med de allmänna energiresurserna är det även till långsiktig nytta för miljön. Jag är med andra ord väldigt nöjd med den här investeringen. ... Se merSe mindre

Visa på Facebook